کد خبر : 2293
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 آذر 1401 - 16:01

اختتامیه سی و چهارمین جشنواره تئاتر سردار جنگل در شهر باران

اختتامیه سی و چهارمین جشنواره تئاتر سردار جنگل در شهر باران

پلان نیوز – سی و چهارمین جشنواره تئاتر گیلان روز سه‌شنبه در حالی به کار خود پایان داد که در این جشنواره هیات داوری هشت اثر را در بخش های مختلف مورد ارزیابی قرار داد و نفرات برتر هر رشته را معرفی کرد. به گزارش پلان نیوز ، این جشنواره از ۹ تا ۱۱ آذرماه

پلان نیوز – سی و چهارمین جشنواره تئاتر گیلان روز سه‌شنبه در حالی به کار خود پایان داد که در این جشنواره هیات داوری هشت اثر را در بخش های مختلف مورد ارزیابی قرار داد و نفرات برتر هر رشته را معرفی کرد.

به گزارش پلان نیوز ، این جشنواره از ۹ تا ۱۱ آذرماه ۱۴۰۱ آثار ” خانه ای برای پرواز ” به کارگردانی محمد کاظم زاده مژدهی، “پر” محمد رسائلی، ” تاسیان ” محمد پورجعفری، “اسم شب، ضحاک زهر ماری ” وحید درویشی، ” توت های وحشی ” زهرا صدری، ” ابدیت ” محب آبیاری، “آخرین مذاکره پرنسس های جوان ” مهدی مهربان، “جشن” رضا فتوت خواه را در تماشا خانه نارون، تئاتر شهر و سالن شهید انصاری مجموعه خاتم الانبیاء (ص) به نمایش گذاشت و هیاتی سه نفره متشکل از ایوب آقاخانی، وحید نفر و محسن سراجی این آثار را داوری کردند.

تئاتر مردمی بی تفاوت به معضلات و آسیب های جامعه نیست

در این آئین که با حضور پیشکسوتان و منتقدان تئاتر گیلان و بازیگران، کارگردانان، نمایش نامه نویسان آثار ارائه شده در جشنواره برگزار شد، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان گفت: تئاتر مال مردم است و باید در آن نقش آفرین و صحنه گردان باشند، تئاتر مردمی نمی تواند نسبت به معضلات، نارسایی و آسیب های جامعه بی تفاوت باشد.

رضا ثقتی ادامه داد : جامعه نمی تواند به مشکلات فرهنگی دچار باشد و تئاتر نسبت به اوضاع و پیرامون این جامعه بی تفاوت رفتار نماید. گرچه برخی مشکلات اجتماعی می تواند غلط مصطلح باشد اما تئاتر با متنی قوی به شناسایی آسیب ها کمک کرده و فرهنگ سازی می کند.

وی اضافه کرد: ما برای واگذاری تمام مسئولیت ها، اختیارات و قدرت به اهالی تئاتر و نمایش آماده ایم و کوتاهی نمی کنیم، سیاست و رویکرد دولت واگذاری امور به اهالی آن است.

وی با اشاره به بازگشایی مجدد مجموعه سردار جنگل پس از ۱۷ سال گفت: گیلان با بازگشایی این مجموعه چهاردهمین استان کشور دارای تئاتر شهر است و قول می دهیم هیچ برنامه غیر مرتبطی در این مجموعه برگزار نشود مگر آنکه نفع آن به تئاتری ها برسد.

ثقتی تاکید کرد : باور داریم این مجموعه به رونق تئاتر استان کمک خواهد کرد و برظرفیت های تئاتر استان خواهد افزود.

وی در خصوص کنگره سردار جنگل نیز گفت : شاید این کنگره دارای نواقصی باشد اما برخی از برنامه های این کنگره مانند جشنواره تئاتر خیابانی سردار جنگل، جشنواره سرود آوای جنگل و کنگره ملی شعر سردار جنگل در تقویم جشنواره های ارشاد گیلان ثبت شده و در سالهای آتی هم برگزار خواهد شد.

وی زبان هنر را زبان مشترک همه آراء، افکار و اندیشه ها دانست و خاطر نشان کرد : هنر درختی است که همه می توانند زیر آن تنفس کنند؛ درخت تناوری مانند هنر می تواند مرکز وفاق و همدلی و دوستی و صمیمیت باشد و این درخت را با همه سازو کارها در استان تنومند تر ساخت و از میوه های آن به درستی استفاده کرد. باید دست در دست هم این درخت را آبیاری، نگهداری و پاسداشت کنیم.

سی و چهارمین جشنواره تئاتر گیلان با معرفی نفرات برگزیده پایان یافت

تقدیر از پیشکسوتان، منتقدان و آثار برتر

هیات داوران سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان در بخش پوستر و بروشور لوح تقدیر و جایزه نقدی را به طراحی آگاهینامه نمایش های “تاسیان ” شاهین بشرا و “پر” محمد امین قنبری داد.

در بخش موسیقی هم این هیات از آهنگساز نمایش “جشن” شهاب آزادی وطن، تقدیر کرد و دیپلم افتخار را به آهنگساز نمایش “ابدیت” محمد حقیقت طلب داد.

در بخش طراحی لباس نیز هیات داوران دیپلم افتخار را به طراح نمایش “آخرین مذاکره پرنسس های جوان” هستی جفری اعطا کرد و در بخش طراحی صحنه از طراحان صحنه ۲ نمایش “اسم شب، ضحاک زهر ماری”(وحید درویشی) و “جشن” (رضا فتوت خواه) تقدیر کرد. آثار برگزیده این بخش نیز که دیپلم افتخار گرفتند طراحان صحنه نمایش های “پر” و “خانه ای برای پرواز” بود که به محمد رسائلی تعلق گرفت.

در بخش بازیگری نیز لوح تقدیر به حضور موثر و به اندازه بازیگر نوجوان نمایش “خانه ای برای پرواز” به آرتینا علیزاده اهدا شد و در بازیگری مردان هیات داوران از ۲ بازیگر نمایش تاسیان عرفان اقبالی و ارشیا زمانی تقدیر کرد.

محمد رسائلی برای بازیگری در نمایش خانه ای برای پرواز دیپلم افتخار گرفت و لوح تقدیر نفر دوم هم به رضا فتوت خواه بازیگر نمایش جشن و جایزه سومی هم به محمد فرحبخش بازیگر نمایش ابدیت رسید.

در بازیگری بانوان نیز هیات داوران از هماهنگی گروهی ترکیب بانوان بازیگر نمایش “توت های وحشی ” با اهدای لوح تقدیر کرد و جایزه نفر اول تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به مرجان موسی نژادبازیگر نمایش اسم شب، ضحاک زهر ماری و جایزه نفر دوم هم به شیوا رجبی بازیگر این نمایش اهدا شد. روژان فتوت خواه و آتیلا بیجاری نیز برای بازی در نمایش های جشن و ابدیت مقام سوم را کسب کردند.

هیات داوران این جشنواره با اهدای تندیس و لوح افتخار رضا فتوت خواه را بعنوان کارگردان برتر برگزیده معرفی کرد و کارگردان های نمایش خانه ای برای پرواز و اسم شب، ضحاک زهر ماری (مجید کاظم زاده مژدهی و وحید درویشی) نیز لوح تقدیر گرفتند و جایزه نفر سوم به کارگردان نمایش توت های وحشی زهرا صدری اعطا شد.

نمایش نویسان تئاترهای جشن (آرمین حمدی پور) و اسم شب، ضحاک زهرماری (وحید درویشی) جایزه های دوم و سوم را گرفتند و هیات داوران در این بخش هیچ نمایش را در میان آثار ارائه شده شایسته رتبه اول ندانست.

هیات داوران نمایش های جشن به کارگردانی رضا فتوت خواه و اسم شب ضحاک زهرماری به کارگردانی وحید درویشی را با درنظر گرفتن جمیع ضعف ها و امتیازات آثار حاضر در این دوره را بدون اولویت به عنوان آثار برگیزیده به اداره کل هنرهای نمایشی معرفی کرد.

در این آیین از غلامرضا میر معنوی و فرهاد رحمانزاده بعنوان پیشکسوتان تئاتر استان، سلمان اسماعیل زاده و علیرضا پارسی منتقدان جشنواره و مهرانه به‌نهاد و علی اسدی، مهرداد بخشی هیات انتخابی این جشنواره نیز تقدیر شد.

آیین اختتامیه آن در تئاتر شهر رشت (مجموعه سردار جنگل رشت) برگزار شد مجموعه ای که پس از ۱۷ سال تعطیلی با بازسازی سن و سالن به محفل و پاتوق اصلی اهالی تئاتر استان تبدیل شده است.