شماره : 2765
11 / 7 / 1402 - 23:42

رئیس سازمان سینمایی کشور: مسکن هنرمندان ساخته می‌شود

رییس سازمان سینمایی کشور از ساخت مسکن برای هنرمندان خبر داد و گفت: یکی از اقدامات وزارتخانه در زمینه رفاهی مربوط به بخش مسکن هنرمندان است که بر اساس آن لیست هنرمندان فاقد مسکن تهیه شده و با تصویب در شورای عالی سینمای کشور در نیمه دوم سال، عملیات احداث آغاز می‌شود.؛

به گزارش پلان نیوز ، محمدخزاعی شب دوشنبه، دهم مهرماه در مراسم دومین جشن مهر سینمای ایران و تجلیل از اساتید و فعالان عرصه فیلم و سینمای آذربایجان شرقی که در مجتمع سینمایی ۲۲ بهمن تبریز برگزار شد، ضمن اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در زمینه صنعت سینمایی از توجه ویژه دولت به حوزه فرهنگی هنری خبر داد.

وی افزود: دویست و بیست و یکمین سالن سینمای کشور در شهرستان محروم چاراویماق آذربایجان شرقی به بهره برداری رسید که این شهرستان با حدود ۳۲ هزار نفر جمعیت و شهر قره آغاج با حدود ۷۰۰۰ نفر جمعیت در سایه توجه دولت سیزدهم صاحب سینما شد.

وی ادامه داد: تا دو سال آینده تعداد سینماهای کشور به ۱۰۰۰ سینما خواهد رسید و در راستای سیاست تمرکززدایی از مرکز و توجه به استان‌ها و شهرستان‌های از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

خزاعی بر لزوم قدردانی از هنرمندان تاکید کرد و گفت: در جشن مهر سینمای ایران، اتفاق‌های خوبی در سراسر کشور شکل می‌گیرد و هر سال در این جشن یاد هنرمندان استانی گرامی داشته شده و از فعالان این حوزه تجلیل می‌شود.

وی به شرایط هنرمندان در دوران قبل از دولت سیزدهم اشاره کرد و ادامه داد: پیش از دولت سیزدهم امکانات و تجهیزات در پایتخت و کلانشهرها متمرکز بود که به هنرمندان شهرستان‌ها توجه زیادی نمی‌شد ولی در دولت سیزدهم تلاش شده تا امکانات سینمایی در زمینه‌های اعتبار، تجهیزات و مراسم‌ها به تمام استان‌ها تمایل داده شود.

وی از طراحی ۱۴ اقدام اساسی در سازمان سینمایی کشور خبر داد و تصریح کرد: این برنامه‌ها در حوزه‌های مختلف زیرساخت، رفاهی، تولید و تجهیزات به استان‌ها ابلاغ خواهد شد و هنرمندان و فعالان این حوزه می‌توانند از این برنامه‌ها بهره مند شوند.

رئیس سازمان سینمایی کشور، بازنشستگی را یکی از دغدغه‌های هنرمندان کشور عنوان کرد و افزود: با توجه به این‌که هنرمندان با حقوق‌ها و بیمه بسیار پایین بازنشسته می‌شدند، در این زمینه با سازمان تامین اجتماعی جلسات مختلفی برگزار شده و در صورت تصویب در شورای عالی تامین اجتماعی، هنرمندان سینما و سایر هنرمندان می‌توانند در چهار و یا پنج سال آخر دوران فعالیت خود، خودشان بیمه‌های خود را ارتقا داده و با حقوق بیشتری بازنشسته شوند.

وی از اختصاص ۱۸۰۰ میلیارد ریال از سوی شورای عالی سینما در حوزه تجهیزات به استان‌ها خبر داد و تصریح کرد: بر اساس تفاهم نامه انجام شده بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون اجرایی رییس جمهور و وزیر نفت، این تجهیزات در نیمه دوم سال جاری به استان‌ها اختصاص می‌یابد.

وی به آیین نامه سینمای بومی و استانی اشاره کرد و ادامه داد: آیین نامه سینمای بومی و استانی مبتنی بر تهیه کننده و کارگردانی استانی و بر اساس استفاده از ظرفیت‌های بومی و دغدغه‌های استانی تهیه و ابلاغ شده است.

خزاعی با اشاره به این‌که بودجه مورد نیاز برای آن نیز در حال تصویب است، افزود: با راه اندازی سینمای بومی بسیاری از دغدغه‌های سینماگران استانی رفع می‌شود و خواهند توانست در عرصه‌های تهیه کنندگی و کارگردانی در استان‌ها فعالیت کنند.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی پلان نیوز | بروزترین خبر سینمای ایران و جهان طی شماره 2765 توسط modir و در روز سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ ساعت 23:42:37
© Copyright 2023 https://plan-news.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 2762
9 / 7 / 1402 - 20:29

خبر وزیر ارشاد از برنامه راهبردی رونق سینمای کودک و نوجوان

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان، چشم‌انداز طرح «زنگ سینما» را تشریح کرد.؛

به گزارش پلان نیوز محمدمهدی اسماعیلی با اشاره به مباحث راهبردی و اجرایی زنگ سینما درجلسه اخیر شورای عالی سینما گفت: قرار شد که ما در شورای عالی آموزش و پرورش راهکارهای اجرایی و عملیاتی موضوع را جمع‌بندی و ابلاغ کنیم.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش درباره پیگیری این ایده توضیح داد: با گفت‌وگوهایی که داشتیم، وزیر آموزش و پرورش در تلاش است تا در کم‌ترین زمان اجرایی شدن این طرح را پیگیری کند.

او خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی دارد تا به استانداردسازی ۵۰۰ سالن آموزش و پرورش برای نمایش فیلم کمک کند تا این سالن ها به چرخه نمایش زنگ سینما اضافه شوند.

اسماعیلی ادامه داد: برای استانداردسازی سالن‌ها مذاکرات در حال انجام است، در تهران این کار را شروع کردیم و برای اجرای آن در فرهنگسراها هم آماده هستیم.

عضو هیئت امنای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درباره کمک گرفتن از مدارس در این طرح گفت: در حال حاضر ساخت یک سینمای مستقل هزینه بسیاری دارد. آموزش و پرورش آماده است که سالن‌هایش را به چرخه استاندارد سالن‌های سینما اضافه کند و ما می‌توانیم با آن‌ها همکاری داشته باشیم تا بچه‌ها دست‌کم فصلی یک‌بار به سینما بیایند.

اسماعیلی درباره تأثیر حضور دانش‌آموزان در سینما می‌گوید: ما امسال ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز داریم، اگر بتوانیم بخش زیادی از مخاطب را به چرخه تماشاگران سینما اضافه کنیم، روند بسیار خوبی در سینما شکل می‌گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان درباره وضعیت انعقاد این تفاهم‌نامه اظهار کرد: به‌زودی در این زمینه تفاهمنامه‌ای منعقد خواهد شد تا بتوانیم بخشی از مخاطبان اصلی کودک و نوجوان را به جمع مخاطبان سینما به ویژه فیلم‌های کودک و نوجوان اضافه کنیم. امیدواریم اینگونه تصمیم‌ها راهبری باشد. تا از این رهگذر جریان تولید و اکران سینمای کودکان و نوجوانان رونق بیشتری بگیرد.

سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوان از پانزدهم تا بیستم مهرماه سال جاری (۷ تا ۱۲ اکتبر ۲۰۲۳) در اصفهان برگزار می‌شود.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی پلان نیوز | بروزترین خبر سینمای ایران و جهان طی شماره 2762 توسط modir و در روز یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲ ساعت 20:29:38
© Copyright 2023 https://plan-news.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 2759
29 / 6 / 1402 - 21:50

«نگهبان شب» فیلم برگزیده مراسم آکادمی افسانه زندگی به آکادمی اسکار نودوششم معرفی شد

به گزارش پلان نیوز  ، نگهبان شب فیلم تحسین شده رضا میرکریمی در جشنواره های داخلی و خارجی که جزو هفت فیلم مطرح سال آکادمی افسانه زندگی در دور ششم قرار گرفت به‌عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۴ انتخاب شد که با مجموعه‌ای از بیم و امیدها در ادامه مسیر مواجه است. نگهبان شب، دهمین

به گزارش پلان نیوز  ، نگهبان شب فیلم تحسین شده رضا میرکریمی در جشنواره های داخلی و خارجی که جزو هفت فیلم مطرح سال آکادمی افسانه زندگی در دور ششم قرار گرفت به‌عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۴ انتخاب شد که با مجموعه‌ای از بیم و امیدها در ادامه مسیر مواجه است.

نگهبان شب، دهمین فیلم بلند رضا میرکریمی است که حالا به‌عنوان چهارمین فیلم کارگردان، راهی رقابت‌های اسکار می‌شود. میرکریمی، نخستین‌بار در سال ۱۳۸۴ با خیلی دور، خیلی نزدیک، راهی اسکار شد. ۷ سال بعد، فیلم یه حبه قند او به‌عنوان نماینده سینمای ایران انتخاب شد که به دلیل تحریم اسکار، از حضور در این جایزه محروم ماند اما سال بعدش با امروز، راهی رقابت اسکار شد که متاسفانه نتوانست افتخاری را رقم بزند.

حالا میرکریمی با نگهبان شب، راهی بزرگ‌ترین رویداد سینمایی جهان شده است. فیلمی با داستانی خطی و بدون پیچش‌های غلوآمیز دراماتیک که فهم آن را برای طیف گسترده‌ای از مخاطبان با هر گرایش فکری و سلیقه‌ای فراهم می‌آورد.

فیلم داستان پسر جوان ساده‌دلی به نام رسول است که برای نگهبانی در شیفت شب یک ساختمان استخدام می‌شود. او کم‌کم درمی‌یابد که ماجراهایی پشت این ساختمان نهفته است و پیمان‌کار ساختمان، به دنبال پنهان‌کاری نواقص و شانه خالی‌کردن از زیربار مسئولیت‌هاست. در این میان، فرصتی برای رسول مهیا می‌شود تا بر سر دوراهی مادیات و خط قرمزهای اخلاقی‌اش، مسیری را انتخاب کند. رسول که قطب مثبت و اخلاقی فیلم است، به جای قبول پیشنهاد رشوه و همکاری با پیمان‌کار، انتخاب می‌کند تا برای ادامه زندگی و خوشبختی همسرش، زمین اجدادی‌اش را بفروشد ولی زیربار رفتارهای غیراخلاقی نرود.

نگهبان شب به‌مانند سایر ساخته‌های میرکریمی، یک فیلم شریف و اخلاق‌مدار است که وام‌گرفته از شرایط روز جامعه است. بنابراین در چنین فیلمی، هم کلاژی از اجتماع را می‌بینیم که هیچ روتوش دراماتیک و اغراق‌آمیزی ندارد و هم، روابطی اخلاقی و انسانی بر آن حاکم است که این پارادایم، در کمتر فیلم اجتماعی این روزهای سینما قابل مشاهده است. در کلیت کار، با یک فیلم اخلاق‌گرای مساله‌مند مواجه هستیم که بدون هیچ سیاه‌نمایی یا تلاش برای دراماتیزه کردن غیرضروری، داستانگویی کرده و در این مسیر هم به موفقیت‌هایی دست یافته است.

در نگاه نخست، نام فیلم می‌تواند کنجکاوی‌هایی را برای داوران آکادمی برانگیزاند. نگهبان شب، برندی آشنا برای سینمادوستان جهان است؛ عنوانی که تاکنون در چند فیلم آمریکایی علی‌الخصوص نگهبان شب سال ۱۹۷۳ برایان جی هاتن یا نگهبان شب ۱۹۹۷ اوله بورندال تکرار شده و حتی می‌تواند سینمادوستان را به یاد شبگرد دان گیلروی در سال ۲۰۱۴ بیاندازد. نگهبان شب پی‌یر ژولی‌وه محصول فرانسه و نگهبان شب تیمور بکمامبتوف روس، دیگر نمونه‌های قابل‌اتکا این فهرست هستند. البته که نگهبان شب، یادآور خاطرات خوب سریالی به همین نام، محصول کره جنوبی در سال ۲۰۱۴ است. این نام حتی به‌عنوانی آشنا در حوزه کتاب نبر تبدیل شده است به‌گونه‌ای که کتاب نگهبان شب نوشته لوییز اردریک به‌عنوان بهترین کتاب سال آمازون در سال ۲۰۲۰ و بهترین کتاب سال واشنگتن‌پست انتخاب شده است. بنابراین در گام نخست، با فیلمی مواجه هستیم که نام آن، به‌تنهایی می‌تواند وسوسه‌ها و کنجکاوی لازم را در مخاطب برای تماشای فیلم برانگیزاند.

در گام دوم، با کارگردانی مواجه هستیم که آثار او، در طول دو دهه اخیر، افتخارات خوبی را در رویدادهای بین‌المللی رقم زده است و از او به‌عنوان کارگردان نوآر ایرانی نام برده می‌شود که پس از نام‌هایی چون عباس کیارستمی، مجید مجیدی و . . . می‌تواند نماینده‌ای برای نسل میانه سینمای ایران باشد. همچنین رضا میرکریمی در طول ۴ دوره دبیری جشنواره جهانی فیلم فجر و چندین داوری رویدادهای سینمایی جهان، به چهره‌ای نام‌آشنا برای طیفی از داوران آکادمی تبدیل شده که همین می‌تواند امتیاز قابل‌اتکایی برای ادامه راه نگهبان شب در اسکار ۲۰۲۴ محسوب شود.

موفقیت «نگهبان شب» در اسکار ۲۰۲۴ را جدی بگیریم
         فیلم سینمایی – نگهبان شب

کفه دیگر، به پتانسیل‌ها و داشته‌های اکتسابی فیلم بازمی‌گردد که شامل پخش‌کننده قدرتمند جهانی، اکران بین‌المللی و موفقیت در جشنواره‌هاست. این مورد، پاشنه آشیل فیلم تا به امروز است. البته آن‌چه که سبب می‌شود تا تصور کنیم نگهبان شب در این موارد نیز توفیقاتی را به دست خواهد آورد، آشنایی با روحیه حرفه‌ای رضا میرکریمی است. کارگردانی که اصول حاکم بر جشنواره‌های جهانی را می‌داند؛ منضبط و خوش‌سلیقه است و قطعا اکنون رازنی‌های گسترده‌ای را برای یافتن یک پخش‌کننده معتبر بین‌المللی و تنظیم اکران جهانی فیلم و حضور در جشنواره‌های کوچک و بزرگ جهانی آغاز کرده است. به این موارد، تجارب چندین دوره حضور در اسکار و دیگر جشنواره‌های مختلف جهانی را هم بیفزائید تا متوجه شویم در فاصله ۳ ماه مانده تا اعلام فهرست ابتدایی نامزدهای بهترین فیلم بخش بین‌الملل، اقدامات روبه‌جلو و کارکردی برای بیشتر دیده شدن فیلم توسط حدود ۱۰ هزار داور آکادمی صورت خواهد گرفت.

بنابراین نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۴، نه‌تنها حریف دست‌وپا بسته‌ای برای تولیدات مهم امسال سینمای جهان نخواهد بود بلکه در صورت رسیدن به یک نظم مطلوب و عقلانی در فهرست جشنواره‌های جهانی، می‌تواند حداقل به فهرست ابتدایی اسکار نیز راه یابد. اتفاقی که سینمای ایران، به آن عادت کرده و امیدواریم که برای امسال نیز کام سینمادوستان از موفقیت‌های بعدی نگهبان شب، شیرین شود.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی پلان نیوز | بروزترین خبر سینمای ایران و جهان طی شماره 2759 توسط modir و در روز چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ ساعت 21:50:59
© Copyright 2023 https://plan-news.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 2754
21 / 6 / 1402 - 12:05

بیانیه هیات مدیره انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند به مناسبت روز ملی سینما

هیات مدیره انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند به مناسبت روز ملی سینما با صدور بیانیه نوشت: هشدار مهم‌تر و بزرگ‌تر متوجه مسئولینی است که در دوره حوادث تلخ سال گذشته دعوت به گفتگو می‌کردند اما با رفع نگرانی‌ها، نه تنها راه گفتگو باز نشد که شاهد برخوردهای قهری و حتی احکام تحقیرآمیز و ناپسند هم

هیات مدیره انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند به مناسبت روز ملی سینما با صدور بیانیه نوشت: هشدار مهم‌تر و بزرگ‌تر متوجه مسئولینی است که در دوره حوادث تلخ سال گذشته دعوت به گفتگو می‌کردند اما با رفع نگرانی‌ها، نه تنها راه گفتگو باز نشد که شاهد برخوردهای قهری و حتی احکام تحقیرآمیز و ناپسند هم بودیم.

به گزارش پلان نیوز، متن کامل بیانیه به این شرح است:

روز ملی سینما فرصتی برای اندیشه و گفتگو درباره این هنر تاثیر گذار وشرایط امروزین آن در جامعه است.

در یک‌سالی که گذشت نه در سینمای تجاری، نه در سینمای هنری و نه در سینمای مستند گام‌های رو به جلو و قابل افتخار اتفاق نیافتاده است. به خصوص این موضوع برای سینمای مستند که چشم بینای جامعه و وجدان بیدار آن است هشداری جدیست.

این هشدار در درجه اول متوجه همه جامعه مستندساز و نهادهای صنفی آن است که اگرچه پذیرفته‌اند در یک چرخه معیوب اقتصادی، بدون کمک موثری از طرف مسئولین و با مشکلات فراوان و… ، همچنان در این حرفه باقی بمانند، اما برای رفع مشکلات آن و مهم‌تر از آن چشم بینا و زبان بی‌لکنت جامعه بودن، هنوز راهی دراز و کارهای نکرده بسیار پیش رو دارند.

هشدار مهم‌تر و بزرگ‌تر متوجه مسئولینی است که در دوره حوادث تلخ سال گذشته دعوت به گفتگو می‌کردند اما با رفع نگرانی‌ها، نه تنها راه گفتگو باز نشد که شاهد برخوردهای قهری و حتی احکام تحقیرآمیز و ناپسند هم بودیم.

و دریغ دیگر این که برخی هم در خارج از مرزها به دلایل سیاسی کمر به حذف سینمای ایران از محافل جهانی بسته‌اند.

سینمای مستند می‌تواند مهم‌ترین پایه و اساس گفتگوی بین مردم و مسئولین، گفتگوی بین نسل‌های مختلف، گفتگوی بین ایرانیان داخل و خارج از کشور و گفتگوی فرهیختگان ملت با توده جامعه باشد. می‌تواند بخش مهمی از نقشه راه پیشرفت و آبادانی کشور باشد. اگر بی‌لکنت باشد که وظیفه ما مستندسازان است و اگر اربابان قدرت با سعه‌صدر با آن مواجه شوند. سینمای مستند می‌تواند راه موثر درمان کاستی‌ها و تقویت مزیت‌ها باشد. این سینما با کمترین هزینه‌ها، همانقدر که باید آینه درست و دقیق وضع موجود باشد می‌تواند ترسیم‌گر *آینده بالنده ایران* نیز باشد. برخوردهای قهری، مقررات محدود کننده و صرف بودجه‌های ملی صرفا برای مقاصد تبلیغاتی، راهبرد شایسته، وطن‌پرستانه و دلسوزانه‌ای نیست.

ما اعضای هیات مدیره انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند به نمایندگی از اعضایمان، آرزو می‌کنیم ایمان و باور همه به قدرت سینمای مستند برای تغییر به سمت روزگار بهتر ایران به قدری باشد که قوانین محدود کننده دولتی مانند پروانه ساخت، پروانه نمایش، اولویت‌های تنگ‌نظرانه و یا محدودیت‌های بیش از حد امنیتی و قضایی رنگ ببازد و ملت بزرگ و متکثر ایران از این چشم بینای خود محروم نماند.

انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند خود را نهادی کنشگر، غیر هیجانی و میانجی برای ایجاد ارتباط میان اعضای خود و سایر نهادهای جامعه می‌داند و از هر پیشنهادی برای برداشتن گامی رو به جلو استقبال می‌کند.

هیات مدیره انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند
۲۱ شهریور ۱۴۰۲

بیانیه هیات مدیره انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند به مناسبت روز ملی سینما

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی پلان نیوز | بروزترین خبر سینمای ایران و جهان طی شماره 2754 توسط modir و در روز سه شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ ساعت 12:05:36
© Copyright 2023 https://plan-news.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 2750
21 / 6 / 1402 - 10:18

سجاد اصغری به مناسبت روز ملی سینما خبر داد؛ ۱۸ دسامبر بهترین فیلم خارجی زبان دور هفتم مراسم بین المللی آکادمی افسانه زندگی معرفی می شود  

رییس مراسم بین المللی آکادمی افسانه زندگی، بزرگترین رویداد مستقل سینمای ایران به مناسبت روز ملی سینما خبر داد که دور هفتم بخش بین الملل معرفی بهترین فیلم خارجی زبان آکادمی افسانه زندگی ۱۸ دسامبر در سالن موج نو آکادمی افسانه زندگی برگزار می شود. سجاد اصغری، رییس مراسم در ادامه گفت : روز ملی

رییس مراسم بین المللی آکادمی افسانه زندگی، بزرگترین رویداد مستقل سینمای ایران به مناسبت روز ملی سینما خبر داد که دور هفتم بخش بین الملل معرفی بهترین فیلم خارجی زبان آکادمی افسانه زندگی ۱۸ دسامبر در سالن موج نو آکادمی افسانه زندگی برگزار می شود.

سجاد اصغری، رییس مراسم در ادامه گفت : روز ملی سینما را به تمام اهالی سینما و دست اندرکاران سینما تبریک می گویم و امیدوارم فضا به گونه ای ترسیم شود که برخی ازاهالی سینما مجددا در پرده نقره ای سینمای ایران فعالیت کنند و همگان باید این موضوع را باور کنند که سینما آینه ای تمام نماست از زندگی، گاه شکوفه زدن گل های بهاری را باز نمایش می دهد و گاه خشک شدن برگ های پاییزی درختان را.

در ادامه رییس مراسم، مجددا جناب آقای امیرخانزاده را بعنوان مدیر روابط عمومی مراسم بین المللی اکادمی افسانه زندگی برای دور هفتم منصوب و معرفی کرد و گفت: خرسندیم که امروز به نقطه ای رسیدیم که هفتمین دوره مراسم بین المللی آکادمی افسانه زندگی را برگزار می کنیم، این موضوع تحقق نمی یافت مگر با حضور و حمایت سایر سینماگران و کلیه اهالی مطبوعات و رسانه های سمعی و بصری که از دور نخست تابحال کنار ما بودند.

 

فیلم‌های شش دوره پیشین بخش بین الملل معرفی بهترین فیلم خارجی زبان به شرح ذیل است:

بهترین فیلم خارجی زبان دور نخست؛ “ بلبل” کاری از جنیفر کنت محصول استرالیا

بهترین فیلم خارجی زبان دور دوم؛ ” انگل” کاری از بونگ جون هو محصول کره جنوبی

بهترین فیلم خارجی زبان دور سوم؛ “هرگز، به ندرت ، گاهی ، همیشه” کاری از  الیزا هیتمن محصول مشترک آمریکا و انگلیس

بهترین فیلم خارجی زبان دور چهارم؛ “ رفقای عزیز” کاری از آندری کونچالفسکی محصول روسیه

بهترین فیلم خارجی زبان دور پنجم؛ “ماشین من را بران” کاری از ریوسوکی هاماگوچی محصول ژاپن

بهترین فیلم خارجی زبان دور ششم؛ درجبهه غرب خبری نیست” کاری از ادوارد برگر محصول آلمان 

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی پلان نیوز | بروزترین خبر سینمای ایران و جهان طی شماره 2750 توسط modir و در روز سه شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ ساعت 10:18:08
© Copyright 2023 https://plan-news.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 2747
21 / 6 / 1402 - 8:29

سازمان هواشناسی اعلام کرد؛ تشدید بارش‌ باران در روزهای پایانی فصل تابستان

سازمان هواشناسی اعلام کرد: بارش‌ باران در روزهای پایانی فصل تابستان افزایش می‌یابد.؛

به گزارش پلان نیوز، سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد: طی روز جاری فعالیت سامانه بارشی در شمال کشور در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی و اردبیل را شاهد خواهیم بود. همچنین بارش باران در روزهای پایانی فصل تابستان افزایش می‌یابد.

چهارشنبه تا جمعه در استان‌های گیلان، مازندران و برخی از نقاط استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، غرب گلستان شمال استان‌های زنجان، قزوین، البرز و تهران رگبار و رعدوبرق رخ می‌دهد.

در استان‌های واقع در دامنه جنوبی البرز، مرکز، شمال شرق، شرق، جنوب شرق، غرب و جنوب غرب کشور سرعت وزش باد افزایش می‌یابد و در مناطق مستعد موجب خیزش گرد و خاک خواهد شد.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی پلان نیوز | بروزترین خبر سینمای ایران و جهان طی شماره 2747 توسط modir و در روز سه شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ ساعت 08:29:33
© Copyright 2023 https://plan-news.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 2744
21 / 6 / 1402 - 8:25

قربان نجفی ؛ هیچ کس از اکران فیلمم با خبر نشد!/ فیلم‌هایی که کارکرد سیرک دارند

قربان نجفی کارگردان فیلم سینمایی «فصل ماهی سفید» ضمن اشاره به دلایل ناکامی این فیلم در اکران عمومی از لزوم توجه بیشتر به احیای سینمای اجتماعی ایران گفت.؛

 

پلان نیوز _ قربان نجفی بازیگر سینما که به تازگی فیلم «فصل ماهی سفید» را به‌عنوان اولین تجربه کارگردانی خود روی پرده سینماها داشت،درباره این فیلم توضیح داد: همین ابتدا باید از حبیب اسماعیلی تشکر کنم که به‌عنوان پخش‌کننده در این شرایط پای فیلم آمد و آن را اکران کرد. با این حال اما اکران فیلم از چند منظر تحت تأثیر شرایط قرار گرفت. آقای اسماعیلی خیلی تمایلی به تبلیغ برای فیلم نداشتند و معتقد بودند که فیلم باید خودش بفروشد، در حالی که واقعیت این است که هیچ فیلمی خودش به تنهایی نمی‌تواند فروش کند. هر فیلمی در هر شرایطی، حتی با حضور بزرگ‌ترین ستاره‌ها هم نیاز به تبلیغات دارد.

وی ادامه داد: فیلم «فصل ماهی سفید» فیلم کم‌ستاره‌ای نبود و چهره‌های شناخته‌شده‌ای از سه نسل مختلف در آن ایفای نقش کرده بودند اما تبلیغات مناسبی برای فیلم صورت نگرفت. این در حالی است که برخی از همین فیلم‌های روی پرده، شبکه‌های ماهواره‌ای را با تبلیغات خود قرق کردند و خبر داریم که عوامل یک فیلم ۲۵۰ هزار دلار برای خرید باکس تبلیغات در یکی از این شبکه‌های ماهواره‌ای هزینه کردند.

گفتند فیلمت فرهنگی نیست، تجاری است!

نجفی با اشاره به دیگر شرایط نامناسب برای تبلیغ فیلم خود گفت: شخصاً برای بیلبوردهای تبلیغاتی فیلم پیگیر شدم اما بیلبوردی به فیلم ما ندادند. به‌شدت هم اذیت کردند. حتی گفتند ما به فیلم‌های فرهنگی بیلبورد می‌دهیم اما فیلم تو تجاری است! این در حالی است که فیلم ما یک اثر فرهنگی است و شهرداری موظف به حمایت از آن بود اما متأسفانه این نگاه وجود نداشت.

هیچ کس از اکران فیلمم با خبر نشد!/ فیلم‌هایی که کارکرد سیرک دارند

کارگردان «فصل ماهی سفید» درباره این فیلم تأکید کرد: این فیلم برداشت و اقتباسی کاملاً ایرانی‌شده از نمایشنامه «باغ آلبالو» اثر چخوف است و مسائلی که در آن طرح شده هم مسائلی کاملاً فرهنگی، محیط‌زیستی و ملی است. این فیلم به مسئله مهاجرت و حتی معضل تغییر کاربری برخی شالیزارها و قطع درختان هم اشاره دارد. اتفاقاً از جایی به بعد متوجه شدیم، فیلم به دلیل مسائلی که درباره میهن و خاک میهن مطرح می‌کند، باب طبع بعضی‌ها نیست. عده‌ای این فیلم را دوست نداشتند که اتفاقاً قدرت لابی بالایی هم دارند و حدس من این است که فیلم از طرف این افراد هم لطمه خورد.

فرض کنید مخاطبی هم بوده باشد که تصمیم داشته فیلم ما را ببیند، طبیعتاً اولین اقدامش جستجو در جدول اکران سینماهای اطراف خود است. وقتی می‌بیند هیچ سینمای نزدیکی فیلم را در حال اکران ندارد، قطعاً منصرف می‌شود. یک فیلم باید در سینماهای مختلف فرصت و شانس دیده شدن داشته باشدقربان نجفی درباره ترکیب بازیگران فیلم و عدم تأثیرگذاری آن‌ها بر بهبود فروش فیلم در گیشه هم گفت: این یک واقعیت است که بازیگر به تنهایی نمی‌تواند فروش یک فیلم را تضمین کند اما درباره «فصل ماهی سفید» نکته مهمتر این بود که اساساً کسی نمی‌دانست که فیلم اکران شده است! یکی از دوستان خبرنگار چند روز پیش تماس گرفت و گفت من تازه متوجه اکران فیلم شما شدم و گفتم وقتی شما به‌عنوان یک خبرنگار امروز فهمیده‌اید، دیگر از مخاطبان و مردم چه انتظاری می‌توان داشت!؟ وقتی آدم‌ها نمی‌دانند فلان فیلم در حال اکران است، دیگر از کجا می‌خواهند بدانند که فلان بازیگر هم در آن بازی کرده است؟

وی با اشاره به شرایط سانس‌بندی فیلم‌ها در اکران هم بیان کرد: سانس‌هایی که به فیلم ما تعلق گرفت بسیار پراکنده و محدود بود. فرض کنید مخاطبی هم بوده باشد که تصمیم داشته فیلم ما را ببیند، طبیعتاً اولین اقدامش جستجو در جدول اکران سینماهای اطراف خود است. وقتی می‌بیند هیچ سینمای نزدیکی فیلم را در حال اکران ندارد، قطعاً منصرف می‌شود. یک فیلم باید در سینماهای مختلف فرصت و شانس دیده شدن داشته باشد. این هم عامل دیگری بود که باعث شد نگذارند فیلم ما آنگونه که باید دیده شود.

نجفی درباره دغدغه شخصی‌اش برای اقتباس از نمایشنامه «باغ آلبالو» هم گفت: دغدغه اصلی من تغییر کاربری برخی زمین‌ها با هدف آپارتمان‌سازی بود و با توجه به شناخت قبلی‌ام از «باغ آلبالو» که پیش‌تر حتی به‌عنوان بازیگر تجربه اجرای آن را به کارگردانی اکبر زنجانپور روی صحنه تالار وحدت داشتم، احساس کردم چقدر می‌توان از همین زاویه به موضوعی که مدنظر دارم، بپردازم. تنها کاری که باید می‌کردم این بود که اتفاقات جاری کشور را هم باید در متن اقتباسی‌ام می‌گنجاندم.

وی افزود: گاهی اعلام می‌شود فیلم کمدی بسازید تا تجارت کنیم، آن‌وقت همه به سمت ساخت فیلم کمدی و تجارت می‌روند! دیگر کسی فکر نمی‌کند که چه بلایی سر سینمای ملی ما می‌آید.

هیچ کس از اکران فیلمم با خبر نشد!/ فیلم‌هایی که کارکرد سیرک دارند

این بازیگر و کارگردان با تأکید بر لزوم حفظ سینمای ملی گفت: برخی از آثاری که به اسم کمدی روی پرده است، اساساً فیلم نیستند. این فیلم‌ها جای سیرک را گرفته‌اند! چون سیرک هم برای خنداندن مردم نیست اما این فیلم‌ها کار آن‌ها را انجام می‌دهند. این در حالی است که ما در تاریخ سینمای خود فیلم‌های اجتماعی بسیار مهم و تأثیرگذاری داشته‌ایم که خیلی از آن‌ها با اقبال مخاطب هم مواجه شدند. بپرسیم چه شد که ناگهان وضعیت سینمای اجتماعی ما اینگونه شد؟ این وضعیت بد، تقصیر خود ما هم است.

نجفی تأکید کرد: سینمای اجتماعی می‌تواند کارکرد مدرسه را در جامعه ما داشته است و باید مانند یک میراث ملی از آن صیانت کنیم. سیاست‌گذاران ما نباید به این سینما بی‌توجه باشند و وزارت ارشاد هم باید از این سینما حمایت کند. همان‌گونه که زمانی برای تبلیغات فیلم‌ها قانون‌های حمایتی گذاشته بودند، امروز می‌توانند سیاست‌های حمایتی را اجرا کنند. اما متأسفانه نمی‌خواهند حمایت کنند.

کارگردان «فصل ماهی سفید» در پاسخ به اینکه شرایط اکران اولین ساخته‌اش باعث شده است مسیر کارگردانی را همچنان ادامه دهد یا خیر؟ گفت: سینما حرفه ماست. در این عرصه هم خیلی تفاوتی میان بازیگری و کارگردانی قائل نیستم. در هر موقعیتی به‌صورت کامل درگیر یک پروژه می‌شوم. هم در مقام بازیگر باید کار را از آن خود کنم و هم در مقام کارگردان تمام انرژی‌ام را برای یک کار می‌گذارم. کار من در هر صورت همین است، حتماً کار هنری را ادامه می‌دهم و اگر روزی احساس کردم کار هنری در این کشور ارزشی ندارد، سراغ دست‌فروشی می‌روم!

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی پلان نیوز | بروزترین خبر سینمای ایران و جهان طی شماره 2744 توسط modir و در روز سه شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ ساعت 08:25:26
© Copyright 2023 https://plan-news.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 2741
20 / 6 / 1402 - 10:23

به مناسبت روز ملی سینما «کافه ترانزیت» به کارگردانی زنده یاد کامبوزیا پرتوی در ۳۳ سالن کشور اکران می‌شود

نسخه مرمت‌شده فیلم سینمایی «کافه ترانزیت» به کارگردانی زنده یاد کامبوزیا پرتوی در ۳۳ سالن کشور اکران می‌شود. ؛

به گزارش پلان نیوز، روز سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ مصادف با روز ملی سینما نسخه مرمت شده فیلم سینمایی «کافه ترانزیت» ساخته زنده یاد کامبوزیا پرتوی و تهیه‌کنندگی امیر سماواتی و بهروز هاشمیان به همت پلتفرم فیلم‌نت، فیلمخانه ملی و لابراتوار صدا و سیما در ۳۳ سالن سینمایی کشور روی پرده می‌رود.

این فیلم در تهران در سینماهای کورش، ایران مال، هروی سنتر، لوتوس مال، آزادی، بهمن، شاهد، چارسو، در کرج در پردیس اکومال، در شهر اصفهان در سینماهای سیتی سنتر، چهارباغ، ساحل، در شهر ارومیه در سینما مهر، در شهر تبریز در پردیس باران و سینمای ۲۹ بهمن، در شهرکرد در سینما بهمن، در شهر اهواز در پردیس اکسین، در شهر مشهد پردیس اطلس مال، ویلاژ توریست، هویزه، مهر کوه‌سنگی، در شهر شیراز در پردیس شهر آفتاب، در شهر سبزوار در سینما مهر، در شهر قم در پردیس ونوس مال، در شهر سنندج در پردیس بهمن، در شهر گرگان در سینما عصر جدید، در شهر گنبد در سینما مهر، در شهر رشت در سینما ۲۲ بهمن، در شهر همدان در سینما مهر قدس، در نوشهر در سینما همافران به طور تک سانس به نمایش در می‌آید. برای خرید بلیت و اطلاع از سانس‌های هر سینما به سامانه‌های فروش بلیت سینما مراجعه کنید.

طراح پوستر جدید فیلم که ویژه این اکران اجرا شده عرفان بهکار مهربانی است.

«کافه ترانزیت» محصول سال ۱۳۸۴ است و در گونه سینمای اجتماعی قرار می‌گیرد. در این فیلم بازیگرانی همچون فرشته صدرعرفایی و پرویز پرستویی ایفای نقش می‌کنند. این فیلم نخستین بار در بیست و سومین دوره جشنواره فیلم فجر روی پرده رفت و دو سمیرغ بلورین برای فیلمنامه (کامبوزیا پرتوی) و بهترین بازیگر نقش اول زن (فرشته صدرعرفایی) به ارمغان آورد. این فیلم که جزو فیلم‌های ستایش شده کارنامه سینمایی زنده یاد کامبوزیا پرتوی است در جشنواره های خارجی نیز موفقیت‌هایی را کسب کرده است.

این فیلم سینمایی در مورد زنی به نام ریحان (فرشته صدرعرفایی) است که شوهر خود را به تازگی از دست داده ‌است. شوهر وی برای او فقط قهوه‌خانه‌ای در کنار جاده در نزدیکی ماکو به ارث گذاشته‌است. این زن تلاش می‌کند تا استقلال خود را حفظ کند ولی برادر شوهرش ناصر (پرویز پرستویی) در جلوی پای این زن سنگ انداخته، تا ریحان را مجبور کند که با وی ازدواج کند.

کامبوزیا پرتوی سازنده آثار مهمی چون «گربه آوازه خوان»، «بازی بزرگان» و «گلنار» است که در ۴ آذر سال ۱۳۹۹ و در سن ۶۴ سالگی بر اثر بیماری کرونا درگذشت.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی پلان نیوز | بروزترین خبر سینمای ایران و جهان طی شماره 2741 توسط modir و در روز دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ ساعت 10:23:37
© Copyright 2023 https://plan-news.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 2738
20 / 6 / 1402 - 10:16

تقسیم جوایز با رنگ و بوی سیاسی؛ نظر منتقدان درباره برندگان ونیز ۸۰/ انتخاب بازیگوشانه یا منطقی؟

در حالی فیلم «بیچاره‌ها» ساخته یورگوس لانتیموس با بازی اما استون برنده شیر طلایی ونیز ۲۰۲۳ شد که منتقدان از پیش شانس زیادی برای این فیلم در نظر گرفته بودند.

به گزارش پلان نیوز به نقل از ورایتی، در ایستگاه پایانی جشنواره ونیز ۲۰۲۳ فیلم فانتزی «بیچاره‌ها» که مورد تحسین منتقدان قرار گرفته بود، جایزه برتر گروه داوران به ریاست دمین شازل را به خود اختصاص داد و در عین حال ریوسکه هاماگوچی، آگنیسکا هالند و متئو گارونه هم بی‌نصیب نماندند.

در حالی که کارشناسان در آخرین روزهای جشنواره فیلم ونیز پیش‌بینی‌های خود را درباره مدعیان شیر طلای جشنواره انجام می‌دادند، اتفاق نظر کلی این بود که همه چیز به این بستگی دارد که هیات داوران مسابقه به ریاست دمین شازل در چه شرایطی دست به انتخاب می‌زنند؟ انتخابی از سر بازیگوشی؟ که در این صورت یورگوس لانتیموس با «بیچاره‌ها» انتخاب اصلی خواهد بود و یا انتخابی از سر منطق که می‌تواند جایزه را به سمت یکی از ۲ فیلم درباره بحران جهانی مهاجران یعنی متئو گارونه با «کاپیتان من» و «مرز سبز» ساخته آگنیسکا هالند ببرد.

در پایان، هیات داوران همه تفاوت‌ها را در نظر گرفتند و جوایز را بین همه این فیلم‌ها تقسیم کردند و جوایز اصلی را به هر سه فیلم دادند و البته افسانه محیطی آرام و مرموز ریوسوکه هاماگوچی با عنوان «شیطان وجود ندارد» را هم نادیده نگرفتند. اما باید گفت این انتخاب بازیگوشانه بود که در نهایت جلو رفت. «بیچاره‌ها»، یک فانتزی هذیان‌آمیز با بازی اما استون شیر طلای بهترین فیلم جشنواره از آن خود کرد و نشان داد از زمان اکرانش در جشنواره، بی‌دلیل با اقبال منتقدان روبرو نشده بود.

منتقد ورایتی در نقد تحسین‌آمیز خود این فیلم آن را «اودیسه‌ای پوچ‌گرایانه، جمع‌وجور و مثبت در ۱۴۱ دقیقه، در ترکیبی از محیط‌ها و شخصیت‌های ثانویه» توصیف کرد که یک گروه رویایی با ذوق آن را بازی کرده‌اند. مارک روفالو، ویلم دفو، رامی یوسف و جرود کارمایکل دیگر بازیگران فیلم هستند.

لانتیموس شیرطلای ونیز را ۵ سال پس از آین دریافت کرد که جایزه دوم هیات داوران را برای فیلم سرگیجه‌آور سلطنتی‌اش «سوگلی» دریافت کرد که موفق شده بود جایزه بهترین بازیگر زن را برای اولیویا کولمن نیز دریافت کند و در نهایت در مسیر فصل جوایز ۱۰ نامزدی اسکار کسب کرد.

اما استون در این فیلم نقش بلا را بازی می‌کند؛ زنی که توسط یک دانشمند دیوانه با بازی ویلم دافو با مغز یک نوزاد به زندگی بازگردانده شده است.

لانتیموس هنگام پذیرفتن جایزه گفت این فیلم بدون وجود موجودی باورنکردنی دیگر، اما استون که به دلیل اعتصاب نمی‌توانست در جشنواره باشد، شکل نمی‌گرفت.

در همین حال کیلی اسپانی ۲۵ ساله با ایفای نقش پریسیلا پریسلی جوان در فیلم زندگینامه‌ای صمیمی «پریسیلا» ساخته سوفیا کاپولا در نقش همسر سابق الویس پریسلی از اوایل نوجوانی تا اوایل سی سالگی جایزه بهترین بازیگر زن را برد. منتقد ورایتی، اسپانی را به خاطر اینکه «پریسیلا را به شخصیتی قدرتمند تبدیل کرد» تحسین کرد. اسپانی در یک سخنرانی کوتاه و غافلگیرانه جایزه خود را به پریسلی تقدیم کرد و گفت: به خاطر اعتماد به من در راهی واقعاً پیچیده، شخصی و دشوار.

پیتر سارسگارد هم در مراسم شب پیش با ایراد طولانی‌ترین و پرشورترین سخنرانی شب، جایزه بهترین بازیگر مرد را برای بازی در نقش بیوه‌ای مبتلا به زوال عقل در نیویورک در فیلم «خاطره» ساخته میشل فرانکو به دست آورد. بازی وی را پیتر دبروژ در ورایتی «فراموش‌نشدنی» دانست.

این بازیگر در اشاره به اعتصاب‌های جاری از سوی انجمن نویسندگان و بازیگران با لحنی کاملاً احساسی گفت: همه مسایل مربوط به پرداخت منصفانه مهم هستند، اما موضوعی که برای من اهمیت زیادی دارد هوش مصنوعی است

وی در توضیح تیم مطلب افزود: کاری که ما انجام می‌دهیم، در مورد ارتباط و فضای متحرک بین ماست. اگر در این نبرد شکست بخوریم، صنعت ما اولین چیزی خواهد بود که سقوط می‌کند.

وی در ادامه نتیجه گرفت که قطع ارتباط راه را برای جنایات هموار می‌کند. او جایزه‌اش را با همبازی‌اش جسیکا چستین در فیلم به اشتراک گذاشت.

هاماگوچی کارگردان ژاپنی که سال گذشته برای حماسه صمیمی خود در فیلم «ماشین من را بران» که با الهام از چخوف ساخته شده بود برنده جایزه اسکار شد، جایزه بزرگ هیات داوران را برای فیلم «شیطان وجود ندارد» دریافت کرد. این فیلم تمثیلی در اعتراض به توسعه سرمایه‌داری در محیط‌های روستایی، با تحسین بسیاری از منتقدان روبرو شد. جسیکا کیانگ منتقد ورایتی از فیلم به عنوان حرکتی دور از محور قبلی خود یعنی خوش‌بینی محتاطانه و مالیخولیایی و چیزی بسیار سردتر، زمستانی‌تر و پرآشوب‌تر یاد کرد و نوشت: این فیلم احتمالاً به اندازه «ماشین من را بران» نظرات متحدی دریافت نخواهد کرد، اما به نظر می‌رسد از اصلی‌ترین گفتگوهای هنری سال آینده باشد.

از میان ۲ فیلم با مضمون مهاجرت، «من کاپیتان» ساخته گارونه موفق‌ترین بود و ۲ جایزه دریافت کرد: بهترین کارگردانی برای نویسنده ایتالیایی و جایزه بهترین بازیگر جوان برای بازیگر نوجوان سیدو سار که چهره شناخته شده تیک‌تاک در زادگاهش سنگال است. وی به عنوان پسری آسیب‌پذیر در سفری سخت در سراسر آفریقا که در تلاش عبور از ایتالیاست، به طور کامل فیلم را جلو می‌برد.

هالند کارگردان کهنه کار لهستانی هم در نهایت به جایزه ویژه هیات داوران برای «مرز سبز» بسنده کرد. وی در فیلمش زندگی یک خانواده سوری را که از داعش به بلاروس فرار می‌کنند، تصویر کرده است. بسیاری این فیلم را مانع اصلی لانتیموس برای رسیدن به شیر طلایی می‌خواندند. هالند در یک سخنرانی به شدت سیاسی، رهبران اروپایی را به دلیل شکست در کمک به بحران شماتت کرد و گفت: نه به این دلیل که ما منابع نداریم، بلکه به این دلیل که نمی‌خواهیم.

و در نهایت جایزه بهترین فیلمنامه به کارگردان شیلیایی پابلو لارن و گی‌یرمو کالدرون، نویسنده همکار وی رسید که با فیلم «ال کنده» بیانیه سیاسی بسیار متفاوتی ارایه کرده‌اند. این فیلم که محصول نتفلیکس است، یک فیلم ترسناک و کمیک سیاه و سفید درباره دیکتاتور سابق آگوستو پینوشه است که هنوز در حال پرسه زدن روی زمین به عنوان یک خون آشام بسیار تشنه است. لارین در سخنرانی دریافت جایزه‌اش با فریاد تعهد خود به نویسندگان اعتصابی را نشان داد و گفت: شور و شفقت برای نویسندگان.

یک کمدی سیاسی دیگر، فیلم جاه طلبانه «توضیح برای همه چیز» ساخته کارگردان مجارستانی گابور ریس بود که جایزه برتر بخش افق‌های جشنواره را از آن خود کرد. منتقد ورایتی فیلم را «با اعتماد به نفس تحمیل‌کننده» درباره یک سیرک رسانه‌ای راست‌گرا درباره امتحان شکست‌خورده یک دانش‌آموز دبیرستانی خوانده بود که «به‌طور فزاینده‌ای پوچ، اما نشان دهنده زیربنای بی‌معنی سراسر جهان» است.

در کمال تعجب، جایزه لوئیجی دی لورنتیس برای بهترین فیلم اول هم به فیلم «عشق یک تفنگ است» به کارگردانی لی هونگ چی از تایوان رسید که خارج از بخش رسمی جشنواره و در بخش جنبی هفته منتقدان نمایش داده شد.

جایزه اصلی بخش جنبی مبتنی بر واقعیت مجازی هم به فیلم بسیار مبتکرانه کارگردان هلندی سلین دیمن با عنوان «آهنگی برای یک رهگذر» اهدا شد که بینندگان را تشویق می‌کرد یا خود را به‌عنوان ارواح تماشا کنند یا خود را به‌عنوان عناصری در دنیای رویا ببینند.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی پلان نیوز | بروزترین خبر سینمای ایران و جهان طی شماره 2738 توسط modir و در روز دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ ساعت 10:16:46
© Copyright 2023 https://plan-news.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 2736
20 / 6 / 1402 - 10:10

تصویر واقعیت تلخ زندگی فلسطینی‌ها؛ تجربه ساخت یک فیلم در فلسطین اشغالی/ فرح نابلسی روایت می‌کند

اولین فیلم بلند فرح نابلسی که در کرانه باختری فیلمبرداری شده است، مشکلات زندگی و انسانیت دردناکی را که فلسطینیان هر روز با آن زندگی می‌کنند، به تصویر می‌کشد.؛

تجربه ساخت یک فیلم در فلسطین اشغالی/ فرح نابلسی روایت می‌کند

به گزارش پلان نیوز به نقل از هالیوود ریپورتر، نخستین فیلم سینمایی نویسنده و کارگردان بریتانیایی- فلسطینی فرح نابلسی با عنوان «معلم» که در بخش کشف جشنواره فیلم تورنتو نمایش داده می‌شود، سوال‌های پیچیده‌ای را طرح می کند؛ از جمله اینکه چگونه یک نفر ارزش زندگی دیگری را می‌سنجد؟ آیا یک زندگی ارزش بیشتری نسبت به دیگری دارد؟

این فیلم درباره معلم فلسطینی باسم (صالح باکری) است که نقش پدری برای ۲ دانش‌آموزش یعنی یعقوب (محمود باکری) و آدم (محمد عابد الرحمن) در بحبوحه آشوب در کرانه باختری دارد. باسم پس از ملاقات با داوطلب بریتانیایی لیزا (ایموجن پوتس) تلاش می‌کند تا در کنار تعهد مخاطره‌آمیزش به جنبش مقاومت سیاسی و حمایت عاطفی یعقوب و آدم، به یک رابطه عاطفی هم فکر کند.

نابلسی می‌گوید وقایع فیلم الهام گرفته از بسیاری از گفتگوهای او با فلسطینی‌هایی است که بسیاری از چیزهایی را که در فیلم نشان داده می‌شود، به عنوان تجربه روزانه زندگی‌شان از سر گذرانده‌اند؛ مواردی مثل تخریب خانه‌شان، زندانی شدن کودکان، خشونت شهرک‌نشینان و خرابکاری.

نابلسی که برای فیلم کوتاه «حال» نامزد جایزه اسکار و برنده جایزه بفتا شد، تصمیم گرفت در کرانه باختری فلسطین فیلمبرداری کند تا از اصالت فیلمش اطمینان یابد و صنعت فیلم را به آن مکان بکشاند.

وی می‌گوید: هر وقت یک فیلم فلسطینی یا فیلمی درباره فلسطین را که در فلسطین فیلمبرداری نشده بود تماشا می کردم، احساس خفگی به من دست می داد.

وی می‌افزاید: می‌خواستم فیلمی داشته باشم که بتواند نفس بکشد. از یک سطح عملی‌تر، می‌خواستم سینما را به آنجا برسانم. می‌خواستم از استعدادهایی که در آنجا هستند حمایت کنم، چون فرصت‌های زیادی نصیب آنها نمی‌شود.

در بحبوحه فیلمبرداری اما چالش‌های لجستیکی متعددی رخ داد، مانند تاخیر در فیلمبرداری به دلیل مسدود شدن جاده‌ها و همچنین تجربه‌های احساسی. به گفته نابلسی در همان ابتدای فیلمبرداری، شهرک نشینان اسراییلی شروع به آتش زدن درختان زیتون در همان روستایی کردند که باسم اهل آن‌جا بود.

وی افزود: یک روز در راه رفتن به محل کار، به خانواده‌ای که در برابر آوار خانه تازه تخریب شده‌شان ایستاده بودند دلداری دادم. در سکوت مادر را در آغوش گرفتم. من حتی نمی‌دانستم او کیست، اما ما یکدیگر را در آغوش گرفتیم و گریه کردیم.

این لحظات هر چند بازیگران و عوامل فیلم را در معرض خطر قرار می‌داد، اما نابلسی می‌گوید این امر به بیان یک داستان معتبر کمک می‌کند و واقعیت تلخی را که فلسطینی‌ها هر روز با آن روبرو می‌شوند به تصویر می‌کشد.

وی می‌افزاید: من این واقعیت را جذب و تلاش می‌کنم با نگرش مثبت به ساختن یک فیلم ادامه بدهم و فشار ناشی از عدالت بخشیدن به آن واقعیت را در فیلم خودم ثبت کنم.

نابلسی می‌گوید علیرغم مشاهده چنین وقایع وحشتناکی، تجربه ساخت «معلم» خاطرات زیبایی را برای همه دست اندرکاران فیلم به ارمغان آورد؛ مثلاً ۲ نفر از اعضای گروه ساخت به طور غیرمنتظره در یک عروسی فلسطینی شرکت ‌کردند و در همین حال کسانی را که با فرهنگ فلسطین آشنایی نداشتند، روشن ‌کرد تا مصیبت مردم را درک کنند.

به گفته نابلسی در پایان روز، فلسطینی‌ها هم مانند هر یک از ما عاشق می‌شوند، می‌خندند، عرق می‌ریزند و البته خون‌شان به خاک می‌ریزد.

نابلسی تاکید می‌کند: این چیزها در دنیای اخبار و رسانه‌ها گم می‌شود، و گفتن آن ناراحت‌کننده است. بازیگرانی که به آن سرزمین پرواز کرده بودند، از این موضوع غافلگیر شدند. از منظر من همه چیز زیبا بود، زیرا من با همه اینها آشنا هستم، تماشای لذت بردن از آن مهمان نوازی، رفتن به سفرهای یک روزه، ملاقات با مردم و بازگشت با داستان‌هایشان. بنابراین اگر از فیلم چیزی درک کنید برای من بسیار خوشحال‌کننده است؛ چون داستانی انسانی در مورد آدم‌هایی است که می‌خواهند آزادانه زندگی کنند.

فرح نابلسی فیلمساز فلسطینی بریتانیایی نامزد جایزه اسکار و برنده جایزه بفتا است. او کار در صنعت سینما را به عنوان نویسنده و تهیه کننده فیلم‌های کوتاه داستانی آغاز کرد؛ از جمله «امروز آنها پسرم را بردند» که توسط کارگردان بریتانیایی کن لوچ تأیید شد و در سازمان ملل به نمایش درآمد.

«حال» اولین تجربه کارگردانی او که در نویسندگی و تهیه کنندگی آن نیز مشارکت داشت، در جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه کلرمون فران ۲۰۲۰ به نمایش درآمد و جایزه تماشاگران را برای بهترین فیلم بین‌المللی دریافت کرد. این فیلم توانست بیش از ۴۰ جایزه بین‌المللی فیلم و داوران جشنواره بین‌المللی فیلم، یک جایزه بفتا و یک نامزدی اسکار را از آن خود کند. فرح نابلسی به عنوان عضو هیات داوران در شماری از جشنواره‌های سینمایی حضور داشته و عضو آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک است.

فیلم یک ساعت و ۵۵ دقیقه‌ای «معلم» با بودجه ۳ میلیون پوندی ساخته شده و از ۹ سپتامبر (شنبه) در کانادا اکران شده است.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی پلان نیوز | بروزترین خبر سینمای ایران و جهان طی شماره 2736 توسط modir و در روز دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ ساعت 10:10:10
© Copyright 2023 https://plan-news.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر