پیام رئیس سازمان سینمایی؛ برخی جریانات خارجی بر طبل تحریم جشنواره فیلم فجر کوبیدند
محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی در پیامش به جشنواره فیلم فجر گفته است که برخی جریانات خارجی با خیال باطل بر طبل تحریم این رویداد ریشهدار کوبیدند اما ندانستند که اساساً هنر تحریمپذیر نیست.
به گزارش پلان نیوز به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی همزمان با اولین روز برگزاری چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر پیامی به این رویداد صادر کرد.
در متن این پیام آمده است:
«جشنواره بین المللی فیلم فجر از برآیند رنجها و مجاهدتهای خانواده سینمای ایران به میراث فرهنگی کشور تبدیل شده و این مشعل فروزان که همه ساله گرمابخش فضای جامعه است در عین حال، جلوهگاه دستاوردهای سالانه سینمای ایران نیز، به شمار میآید.
امروز چراغ این جشنواره در پرتو تلاشهای نجیبانه و بیهیاهوی جمع بزرگی از خانواده سینمای ایران که با درک شرایط پیچیده اجتماعی ماههای اخیر، حراست از منافع و مشترکات ملی را ارج نهادند روشن است تا کژتابی تاریکاندیشان لطمهای به این حرکت ملی وارد نسازد.
برخی جریانات خارجی با خیال باطل بر طبل تحریم این رویداد ریشهدار فرهنگی- سینمایی کوبیدند اما ندانستند که اساساً هنر تحریمپذیر نیست و سینما و چشمه زلال جوشان آن، همواره راه خود را خواهد یافت و رنگ ناامیدی و تردید را خواهد شست.
در چند ماهه گذشته هجمه ناجوانمردانه و مستمری از سوی اتاق فکرهای کشورهای معاند علیه ایران عزیز ما شکل گرفته است و سینما به عنوان یکی از مظاهر کارآمد و قدرتمند فرهنگی ایران در منطقه و جهان هم از این ترکشها بی نصیب نمانده است. با این وجود سینمای ایران به خاطر عقبه فرهنگی معتبر و جایگاه غبطه برانگیز و استراتژیکش تمامی این «تهدیدها» را به مدد اهالی دغدغهمند سینما به «فرصتها» تبدیل خواهد کرد.
سینمای ایران سرشار از خلاقیتها، دستاوردها و نوزایی است؛ جوشش از درون و نو به نو شدن فضای سینما و بهرهگیری از بزرگان این عرصه برای رونمایی از چهرههای تازه نفس و سپردن بیرق پرافتخار سینما به دستان توانمند و پرامید آنها، معنای دیگر تبدیل تهدید به فرصتهاست و همه میدانیم دمیدن هوای تازه ضرورتی تاریخی برای تعالی و صیانت از ارزشهای سینمای ملی است.
فیلمهای راهیافته این دوره از جشنواره نشانی از تنوع دیدگاهها، سلایق و رنگآمیزی گونههای سینمایی در سپهر سیاسی اجتماعی ایران امروز است تا زیبایی و فضیلت مفاهمه و گفتگو را نمودار سازند و شعار سازمان سینمایی که «همه سینما تهران نیست» محقق شود.
«اخلاق، امید و آگاهی» شعار این رویداد فرهنگی، طلیعهای برای راهیابی به عمق اندیشه و «محتوای تراز» سینمای ایران است که پردههای رنگارنگ آن در پرتو کوشش قابل تحسین هزاران نفر از متخصصان سینمای ایران، در فیلمهای منتخب جشنواره چهل و یکم تجلی یافته است.
این جشنواره، امسال میزبان آثار جمعی از سینماگران کشورهای مختلف است تا فارغ از مرزبندیهای سیاسی زمینه برای بهرهمندی از تجارب سینماگران جهان نیز فراهم شود. بخش بینالملل جشنواره فجر میتواند بهترین ظرفیتی باشد تا با اتخاذ رویکردهای واقعبینانه، به تقابل با سینمای نظام سلطه، امپریالیسم فرهنگی و تروریسم بینالمللی بپردازد.
سینمای ایران بهرغم همه فراز و نشیبها، دستاوردهای ماندگاری را که در عرصه ملی و بینالملل به نمایش گذاشته است، از این رو، یکبار دیگر در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دهه مبارک فجر، به همه زحمتکشان صادق سینمای ایران خسته نباشید می گویم و اطمینان دارم حضور تماشاگران فهیم و مشتاقان همیشگی سینما در سراسر کشور، خستگی یکساله را از تن خانواده سینما، کارکنان و خدمتگزاران آن خواهد زدود.
جشنواره فجر از نگاهی دیگر، وارد مرحله شناختی برای اهالی سینما شده است و بی تردید، این رویداد ظرفیت مضاعفی را برای داوری سینماگران به نمایش میگذارد.
جشنواره فجر با نگاه مبتنی بر قانونگرایی، استانداردسازی و عدالتمحوری در مسیر رشد و اعتلای سینمای ایران در چارچوب منافع ملی، دیپلماسی فرهنگی و عدالت اجتماعی گام بردارد.
در خاتمه، ضمن تشکر از دبیر جشنواره و همکارانشان از همدلی و همراهی خانواده سینما و همه دغدغهمندان و دلسوزان حوزه فرهنگ و هنر که برای برگزاری باشکوهتر این رویداد فرهنگی کمک کردهاند، قدردانی میکنم.»