تلاش کارگردان بالیوودی برای نشان دادن فیلمش به مجید مجیدی
او در پاسخ به این سوال که فیلم «چیتراکوت» را کجا و چگونه به مجید مجیدی فیلمساز مطرح ایرانی نشان داده، توضیح داد:
شریک سازنده این فیلم، اکبر عربیان، اهل ایران است و ارتباط خوبی با صنعت سینمای ایران دارد. آقای مجیدی به عنوان رئیس هیات داوران جشنواره بینالمللی فیلم کرالا در هند حضور داشت. اکبر با او ارتباط برقرار کرد. به ما گفتند که آقای مجیدی از دیدار من خوشحال میشود اما نمیتواند قول دیدن فیلم را بدهد. یک روز ساعت ۱۱ صبح، اکبر با من تماس گرفت و گفت قرار است ملاقات کوتاهی با مجیدی داشته باشد و مطمئن نیست او فیلم را ببیند یا نه. وظیفه من بود که او را متقاعد کنم. آقای مجیدی به عنوان یک فیلمساز سرسخت شناخته میشود. با این حال، تصمیم گرفتم برای این کار اقدام کنم. در عرض چند ساعت، من در پرواز به سمت تریواندروم مرکز ایالت کرالا بودم.
آن روز باران زیادی بارید. پرواز تاخیر داشت. قرار بود ساعت ۱۸:۳۰ با او ملاقات کنم اما ساعت ۲۰:۳۰ رسیدم. او داشت شام میخورد و برای پنج دقیقه بیرون آمد تا با من ملاقات کند. دیدار کوتاه اما بسیار خاطرهانگیزی بود. مترجمی حضور داشت و آقای مجیدی به فارسی سوالهای خود را مطرح میکرد، مترجم به انگلیسی ترجمه میکرد و از من می پرسید. من به زبان انگلیسی پاسخ میدادم و قبل از اینکه جوابم را تمام کنم، سوال بعدی را میپرسید! این اتفاق بارها و بارها افتاد. سرانجام او به مترجم گفت که صبح روز بعد ساعت ۱۰:۳۰ صبح فیلم من را تماشا خواهد کرد.
روز بعد، مجید مجیدی رسید. من، او و مترجم در سالن نمایش بودیم. او کل فیلم را دید در حالی که مترجم هر سطر را برایش ترجمه میکرد! بعد از تمام شدن فیلم کف زد و گفت که فیلم را دوست داشته است. او سپس من را صدا کرد زیرا میخواست واکنش فوری خود را درباره فیلم به اشتراک بگذارد. درباره صحنههایی که احساس میکرد درست نیستند صحبت کرد و افزود که در شب بازخورد مفصلی درباره فیلم خواهد داد. برای یک فیلمساز تازهکار، داشتن چنین تجربهای یک لذت مطلق است. بازخوردی که او به من داد، هیچکس به من نداده بود. او در مورد تدوین، زاویه دوربین و غیره صحبت کرد و من با نکتههای او موافق بودم. این فوقالعاده است که شخصی مثل او فیلم شما را تماشا کند و در مورد آن با شما بحث کند.
فیلم «چیتراکوت» که اولین ساخته بلند «هیمانشو مالیک» در قامت کارگردان است، در منظرههای سرسبز غرب هند در طول فصل بارانهای موسمی مقابل دوربین رفته است و زندگی سالونی، شان، دبو، آلیشا و کیم را در هم میآمیزد که همگی در تقاطعهای مختلف زندگی به هم نزدیک میشوند و معنای عشق، احساسات شکستهشده، حسرت عاشقانه و لحظات زودگذر را کشف میکنند.
مجید مجیدی در سال ۱۹۹۹ به عنوان نخستین کارگردان ایرانی با فیلم «بچههای آسمان» به جمع نامزدهای نهایی شاخه بهترین فیلم خارجی جوایز اسکار راه یافت. او ساخت فیلمهایی چون «رنگ خدا»، «باران»، «بید مجنون»، «آواز کنجشکها»، پروژه بزرگ «محمد رسولالله» با حضور عوامل خارجی از جمله «ای. آر. رحمان» آهنگساز هندی برنده اسکار، «آنسوی ابرها» و «خورشید» را در کارنامه دارد.